Langs de Seine
Door: Cécile en Nico
Blijf op de hoogte en volg Nico en Cécile
04 April 2017 | Frankrijk, Payns
De route gaat vanaf de start tot het eind langs de Seine: le Canal de Haute Seine wel te verstaan. Het is een kanaal van 44 km lang, sinds begin jaren 2000 buiten gebruik voor commerciële doeleinden geraakt, waarlangs nu een mooi fiets/wandelpad is aangelegd om het toerisme te stimuleren. Op de borden langs het pad staan gedragsregels waaronder de schattige regel dat het fijn is als men elkaar groet bij het voorbijgaan. Dat is trouwens iets waaraan het ons op deze tocht nog totaal niet aan heeft ontbroken, als we tenminste iemand tegenkwamen! Dus 23 km langs het kanaal, dan weer op de ene oever met het pad van beton, dan weer op het jaagpad op de andere oever. Gras en een zachte bodem loopt net iets lekkerder. Het is een prachtige route die geen moment verveelt. Rietkragen, hagedisjes tegen een warme muur, zo nu en dan een bruggetje en zelfs een aquaduct over een zijrivier geven ook wat afwisseling. Het museum van de Tempeliers in Payns, onze eindbestemming is voor vandaag, hebben we helaas niet meer kunnen bezoeken. Het is gesloten na 18.00 uur.
We koken vandaag zelf iets en houden het rustig vanavond. Morgen naar Troyes, hebben we zin in!
04 April 2017 - 19:33
Ab Krook :
Dat bedoel ik : geen gefrutsel, maar simpel en met gevoel en liefde gemaakt... mmmmm -
04 April 2017 - 20:12
Jose:
jammer dat je niet een paar flessen kunt meenemen hihi -
04 April 2017 - 20:54
Ruben:
Hoi toppers. Wat een mooie verhalen. En lekker weer.
Fietste afgelopen laatste oefentochtje van ewijk naar
Wijk bij duurstede ( en terug natuurlijk) alles werkte prima.
Lichaam en materiaal. Ik vlieg vrijdag 14e naar Montpellier,
Draai me om en fiets terug via eerst de Ventoux. Ik ken jullie
Route en die buigt na Vezelay richting Nevers naar het westen af.
Als jullie zo doorgaan kruis ik jullie niet meer . Nu fiets ik er 100 per
Dag maar ik ben toch echt pas rond 24-25e op hoogte van Vezelay.
Maakt natuurlijk ook helemaal niets uit. We Zien wel hoe het loopt.
Dat is zowiezo iets wat jullie tijdens je Camino tot dagelijks motto maken
Waarschijnlijk. Geniet !! En we houden contact. Groet ruben