Maison des Poupées
Door: Cécile en Nico
Blijf op de hoogte en volg Nico en Cécile
06 April 2017 | Frankrijk, Forêt-Chenu
Het is totaal ander weer. Het wordt maximaal 14 graden maar met de noorderwind die er staat is de gevoelstemperatuur vaak lager. Door de inspanning, vooral bergop en af en toe toch een zonnetje hebben we het druk met jas aan, jas uit, jas aan en jas weer uit. Over de weilanden en akkers kijkend zien we heel in de verte iemand lopen met rugzak en stokbrood. Ha, onze eerste andere pelgrim die we zien. De afstand tussen ons blijft steeds hetzelfde en als we pauzeren verliezen we hem uit het oog.
De pauzes zijn vandaag korter, er zijn nauwelijks bankjes of geschikte plaatsen. We worden steeds gemakkelijker en gaan dan maar op onze regencape zitten. Voordat we aankomen in Foret-Chanu lopen we nog geruime tijd door een "rommelig", maar daardoor juist mooi bos, waar geen mensenhanden meer aan te pas komen. De boel wordt de boel gelaten en waar een boom op het pad ligt wordt vanzelf een nieuw pad eromheen gevormd.
We komen in Foret-Chanu bij de poort van ons logeeradres, waar we verwelkomd worden door twee blaffende honden. Wanneer de elektrische poort, voordat we iemand zien, al open gaat, zijn we niet echt blij, maar ze blijken goed opgevoed en doen niets. We worden door Lilianne meegenomen, langs haar eigen huis op, door een grote fruitboomgaard en na een flinke klim staan we voor een schattig poppenhuisje, waar wij vannacht mogen slapen. Lilianne is een energieke en kordate dame op leeftijd. Eerst even alles regelen, betalen, stempel, zo en zo laat eten vanavond en morgenvroeg, en WiFi alleen bij het grote huis.! Prima. We zijn echt moe, kunnen nu lekker op onszelf zijn, krijgen om19.00 u ons eten gebracht en hoeven nergens rekening mee te houden. Hier heerst een oase van rust en de vogels, honden en wijzelf hebben het goed naar de zin.
We lezen in het logboek van het huisje de reacties van eerdere logees en kunnen ons voorstellen dat, zoals sommigen schrijven, het wel eenzaam zou kunnen zijn als je alleen reist. Sommigen hebben bizarre weersomstandigheden gehad tijdens hun tocht vanaf Troyes en vonden dit stuk zwaar. Wij ook wel, maar vooral omdat Troyes zo gezellig was en we dat dat weer los moesten laten.
08 April 2017 - 22:17
Jose :
ik vind het zo leuk om te lezen waar jullie nu weer terecht komen en dan de verschillende logeeradresjes. Ik zie het zo voor me! Fijn om te horen dat jullie het goed maken en volop genieten van de mooie natuur en dorpjes, liefs Jose xx -
08 April 2017 - 22:44
Nolly:
Wat kan zo'n wandeltocht per dag toch verschillen zijn. Dat is natuurlijk wel het mooie van jullie reis! Heerlijk rustig plekje om energie op te doen voor de volgende dag en voor het eten wordt gezorgd, goed geregeld, op naar de nieuwe dag, xxx!