Over de oude spoorlijn naar Namen
Door: Cecile en Nico
Blijf op de hoogte en volg Nico en Cécile
21 Maart 2017 | België, Namen
Er komt ons een fietser tegemoet die afstapt en zijn levensverhaal start bij het zien van onze schelpen. Michael heeft in 2008 de Camino gelopen. Als trucker gescheiden, z’n baan opgezegd en begonnen met lopen. Hij heeft onderweg zoveel lieve mensen en gastvrijheid ontmoet. ‘Laat je niet in het kamp van de bange mensen plaatsen’ besluit hij. Nou, met de verkiezingen net achter de rug met bangmakerij als hoofdthema kunnen we dat alleen maar beamen. De wereld is niet slecht! We zijn net weer op gang als een Einstein look-a-like van bijna 70 ons achterop rent. In alo-alo Nederlands vertelt hij, al rennende in ons wandeltempo, dat hij ook naar Santiago de Compostela is geweest, maar met de auto in 2 dagen. Hij wenste ons een goede reis en ‘sprint’ verder.
We lopen rond 14.00 uur Namen, de hoofdstad van Wallonie, binnen. We zijn mooi op tijd vandaag, en zo kunnen we nog een cafeetje bezoeken, wat van de stad zien, de Citadel beklimmen en op stempel jacht. Dat laatste valt niet mee. Ergens achter het Arsenaal staat het seminarie. En daar maar aankloppen. Na veel vragen uiteindelijk een stempel gekregen. Deze zoektocht zou zo maar bij wie is de mol gebruikt kunnen worden. Het wordt tijd om Therese en Jean op te zoeken, ons verblijf voor deze nacht. We wilden eigenlijk eerst in een restaurant gaan eten, maar deze ging pas 6 uur open. En ook dit loste zich vanzelf weer op. We werden door Therese direct uitgenodigd om mee te eten. Leren ja te zeggen, hebben we van Henk meegekregen. Het gaat ons al goed af. We hebben nog gezellig gekletst met deze aimabele mensen. Frans, Nederlands en Engels door elkaar heen, maakt niets uit.
21 Maart 2017 - 21:38
Jose:
leuk, al die mensen die je onderweg aanspreken!! Die Einstein had ik wel willen zien, geweldig.
Weer een leuk verslag, slaap lekker en morgen een fijne dag xx -
21 Maart 2017 - 22:00
Marcel:
Erg leuk om die belevenissen te lezen. Ga zo door.
Grts Marcel en Evelyn -
21 Maart 2017 - 22:08
Marie-cecile:
Morgen alweer de 5 de dag (wandeling ) de tijd gaat snel. Ik ben jaloers op alle mooie verhalen en de mensen die jullie ontmoeten. Heel bijzonder . Geniet ! Groet marie-cecile. -
21 Maart 2017 - 23:06
Jan En Ria:
De Camino bezieling zit er al in, mooi Nico en Cecile! Houden de voeten zich nog goed?
Heel veel plezier, succes en doorzetting toegewenst. We volgen jullie op de voet. Groet jan en ria -
22 Maart 2017 - 08:54
Brigitte :
Mooie dagboekverhalen,zo reizen we toch een beetje mee. De foto's geven de rust en de stilte weer. Wat een avontuur. Geweldig. We kijken weer uit naar de volgende update. Het weer wordt beter! Succes en geniet! Groetjes xx, Vincent en Brigitte. -
22 Maart 2017 - 12:15
Nolly:
Het mooie van zo'n voettocht is inderdaad da je zoveel aanspraak hebt en mensen ontmoet.
Dat geeft vertrouwen en energie, zij zijn het publiek waar je houvast aan hebt mocht het even wat minder gaan. Zo lief dat iedereen je wilt helpen!! Hopelijk zijn jullie voeten nog oké want ze moeten jullie nog 'n tijdje verplaatsen. Succes maar wee, xxx.
22 Maart 2017 - 18:46
Hanny De Wilde:
Wat een avontuur voor jullie en leuk
om te lezen dat iedere dag zoveel indrukken breng over de dagelijkse tochten.
Natuurlijk een geweldige belevenis en hoe is het met de beentjes, raken de kuiten
Al aan de dagelijkse loop gewend ??. Vind het moedig van jullie !!
We volgen jullie en kijken uit naar de volgende. Veel loopplezier en sterkte.....groet
22 Maart 2017 - 19:35
Fred En Mieke:
met een glimlach op ons gezicht lezen we jullie verhalen, prachtig. -
22 Maart 2017 - 20:37
Ruben:
Ik lees hierboven: " de Camino bezieling zit er al in". Dat meen ik ook tussen de regels door te lezen. Prachtig. Snel de franse grens over en dan de eindeloze noord franse velden door.. succes komende dagen en geniet ze!! Groet ruben -
23 Maart 2017 - 12:03
FRED:
ik hoor het al het gaat jullie goed af met deze gebeurtenissen te horen.
Het is ook genieten en mensen leren kennen zo gaat dat.
Maar dan ook weer vlug door naar de volgende ervaring.
Straks in Frankrijk is het goed vertoeven ook in de mooie rustige natuur.
23 Maart 2017 - 20:47
Kitty:
Hoi Cecile en Nico,
Wat een leuke verslagen en fijne mensen komen jullie tegen.
Wandel lekker door en blijf ons verrassen :-)
Liefs,
Kitty & Wil